2012-03-22 12:36:09• hírek • Szatmár.ro

Megjöttek a pályázati űrlapok

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2012 március 15. -én elindult a pályázati űrlapok eljuttatása óvodákba és iskolákba.

Az előzetes felmérés alapján Szatmár megyébe 15 ezer borítékolt űrlap érkezett a megyei pedagógus szövetséghez. A boríték tartalmazza a kitöltési útmutatót és az űrlapot. Nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatásban részesülhetnek: azok az óvodáskorú gyerekek, akik Romániában működő akkreditált óvodában magyar nyelvű képzésben vesznek részt, azok az általános- és középiskolás tanulók, akik Romániában működő akkreditált oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányaikat magyar nyelven folytatják, illetve akik fakultatív magyar nyelvű oktatásban részesülnek, mivel a lakóhelyükön, vagy napi bejárással elérhető távolságon belül nem működik magyar nyelvű oktatási intézmény, vagy magyar nyelvű tagozat.

A támogatást valamelyik szülő kérheti és banki utalással jut hozzá, ily módon ésszerű hogy a tavaly már bankkártyához jutott szülő töltse ki ismét a pályázati űrlapot mert ellenkező esetben új kártya készül a másik szülő nevére. A kitöltött űrlapokat, a megcímzett borítékban kell, lehetőleg ajánlott formában elküldeni a Csíkszeredai központ megadott címére. Határidő ez év április 30.

- A megyei pedagógus szövetség eljuttatja minden iskolába és óvodába, pedagógusai segítségével az űrlapokat tartalmazó borítékokat. Április elseje után kis számban elhelyezünk borítékokat az RMDSZ és MADISZ irodákban illetve a Demokrácia központban is. Megyénkben bővebb felvilágosításért hívják a 0736222176 telefonszámot, illetve látogassák a http://www.szulofoldonmagyarul.ro/palyazati-felhivas.php, honlapot - mondja az RMPSZ megyei elnöke, Baranyai Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: